SELAMAT DATANG

KE PORTAL GANGGA NEGARA - BLOG UMNO BERUAS

Khamis, 22 April 2010

P94 Hulu Selangor : Ramai lagi akan keluar PKR - Zambry

Lebih ramai pemimpin serta ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) di negeri ini akan mengikut jejak dua pemimpin wanitanya keluar daripada parti itu untuk menyertai UMNO, kata Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir.

Beliau yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri berkata, tindakan itu diambil kerana pemimpin PKR kini sudah hilang kepercayaan terhadap parti tersebut sebaliknya yakin konsep dibawa Barisan Nasional (BN).

"Saya tahu ada ramai lagi yang hendak keluar (dari PKR) tetapi mungkin masa yang akan menentukan. "Saya ucap terima kasih kepada mereka kerana telah sedar dan kita patut alu-alukan mereka," katanya kepada pemberita selepas mesyuarat Exco kerajaan negeri di sini hari ini.

Beliau mengulas tindakan Ketua Penerangan Wanita PKR negeri, Suraya Sulaiman dan Timbalan Pengarah Pilihan Raya Wanita PKR negeri, Roshanita Mohd. Basir yang keluar parti itu dan menyertai UMNO semalam.

Dalam pada itu, diminta mengulas kenyataan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang sekali lagi melabelkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai pengkhianat negara, Zambry berkata;

"Saya yakin apa disebut oleh Timbalan Perdana Menteri itu ada asasnya kerana jika tidak, takkan beliau hendak sebut begitu."

Jom Pakat Keluar Ramai-ramai!

BN Mampu Berubah. Sayangi Selangor, Yakini Barisan NAsional ( BN )

Gangga Negara


Tiada ulasan:

Catat Ulasan